03. kolovoz 2018. | Autor: Maja Hrešć

Mladi sudionici kampa FunActive Croatia 2018 na prijemu u Gradskoj vijećnici

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica danas je u Gradskoj vijećnici primila dvanaestero mladih sudionika FunActive Croatia Camp 2018, dvotjednog kampa kojeg organiziraju članovi Rotary klubova sjeverozapadne Hrvatske.  

Sudionici kampa dolaze iz različitih zemalja svijeta, od Meksika do Tajvana, a u Hrvatskoj će se kroz brojne zabavne aktivnosti upoznati s našom kulturom i sklopiti nova prijateljstva. Kamp se po prvi puta organizira u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a organizatorima je cilj da to u budućnosti bude svake godine. Prvi tjedan njihovog boravka bio je obilježen adrenalinskim aktivnostima dok je u drugom tjednu naglasak na kulturološkom upoznavanju i razgledavanju gradova našeg sjevera, među kojima je i Varaždin.  U Varaždinu su prošetali centrom grada, posjetili muzeje i isprobali naše autohtone gastro proizvode. Nakon povratka u svoje zemlje, svatko do njih će za svoje Rotary klubove, pred roditeljima i prijateljima, napraviti promociju kampa na kojem je sudjelovao. Zato nas veseli što će im Varaždin ostati u lijepom sjećanju i što će ga i dalje promovirati u dalekim zemljama iz kojih dolaze.

 

„Drago mi je da je Varaždin, iako je manji grad, sve više prepoznatljiv u turističkom kontekstu, ne samo na razini Europe već i svijeta i da se povezuje i s dalekim gradovima. Zadovoljstvo nam je primiti ovako mlade ljude koji su prepoznali njegovu autentičnost i ljepotu. Ovo sve je samo dokaz da Varaždin ima puno toga za ponuditi svojim posjetiteljima“, istaknula je zamjenica gradonačelnica Sandra Malenica.