01. veljača 2021. | Autor: ddretar

Ministarstvo po drugi put bije utvrdilo nepravilnosti na sjednici vijeća

Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske na adresu Grada Varaždina dostavilo je ovih dana po drugi puta odgovor u kojem se ističe da nakon ponovljene predstavke Udruge građana „Varaždin bez smeća“ nisu utvrđene nepravilnosti u održavanju 30. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Sjednica Gradskog vijeća održana je 20. kolovoza prošle godine elektroničkim putem, a simptomatično je da je udruga u prijavi navodila podatke iz srpnja za sjednicu održanu u kolovozu. U dopisu ministarstva primjećuju da se određeni navodi iz novozaprimljene predstavke odnose na raniju sjednicu, pa su navodi iz novozaprimljene predstavke gotovo u potpunosti jednaki navodima iz ranije zaprimljene predstavke. Kao i za sjednicu u srpnju, ni za sjednicu u kolovozu kada su vijećnici elektronički jednoglasno odlučili o prodaji zemljišta u gospodarskoj zoni Brezje, nisu pronađene nikakve nepravilnosti.

Gradu nije drago i smatra nekorektnim i protivno interesima građana Varaždina da se neistinama pokuša osporiti sjednica na kojoj je donesena tako važna i gospodarski bitna odluka kojom se zona Brezje pretvara u zonu informatičke tehnologije.