27. kolovoz 2014.

Ministar turizma i direktor HTZ-a u Varaždinu

Lorencin2

27.08.2014.- Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Hrvatske turističke zajednice Ratimir Ivičić sa suradnicima danas borave u Varaždinu.  U Salonu Gradske vijećnice susreli su se s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom, županom Varaždinske županije Predragom Štromarom sa suradnicima, te direktoricama turističkih zajednica grada Varaždina i Varaždinske županije – Brankom Tropp i Elizabetom Dolenec.
Gradonačelnik Habuš, koji je po funkciji ujedno i predsjednik gradske Turističke zajednice, pohvalio se ministru s povećanjem broja noćenja i posjeta Varaždinu, upoznavši ga i s kandidaturom Varaždina za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, projekta koji je već pokrenuo pozitivne pomake i projekte u Varaždinu. Direktorica TZ grada Varaždina Branka Tropp upoznala je ministra i s dva nova projekta Turističke zajednice kojima se žele razvijati cjelogodišnje turističke atrakcije: jedan je „Varaždinska kuća“ koja bi spojila arhitekturu 18. stoljeća s kreativnom industrijom u službi turizma 21. stoljeća; drugi je „Kuća i park živih leptira“  - projekt koji bi trebao nastati uz varaždinsko groblje.
Nakon što su obišli varaždinske ulice na kojima se događa Špancirfest, ministar Lorencin i direktor HTZ Ivičić boravak u Varaždinu iskoristili su i za radni sastanak s predstavnicima turističkih zajednica iz cijele Hrvatske  o projektu pred i posezone PPS  „Hrvatska 365“.