28. ožujak 2012.

MINISTAR MRSIĆ S GRADONAČELNIKOM HABUŠOM I SURADNICIMA

Mrsić image ministarweb

28.03.2012. - "Grad Varaždin i Varaždinska županija uvijek su prednjačili u Hrvatskoj sa svojim projektima na području obrazovanja i zapošljavanja, pa očekujem da će nam Varaždinbiti partner u nekim pilot projektima koje uskoro planiramo pokrenuti" - rekao je za svog boravka u Varaždinu ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med.
 

S varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom razgovarao je o mjerama zapošljavanja mladih bez stjecanja radnog odnosa, samozapošljavanju i javnim radovima koje bi u Varaždinu mogle osigurati posao za oko 5 tisuća ljudi. Gradonačelnik Habuš ministra je izvijestio kako je Zavodu za zapošljavanje već dostavljen plan javnih radova u gradskim ustanovama, te zahtjev za zapošljavanje mladih bez stjecanja radnog odnosa, čime se omogućuje mladima bez radnog iskustva da odrade pripravnički staž u gradskim službama."Otvoreni smo za sve prijedloge i učinit ćemo sve što možemo kako bi što više Varaždinaca pronašlo posao."- poručio je ministru gradonačelnik Habuš, dodavši kako će iza usrkršnjih blagdana javnosti predstaviti niz mjera koje su izrađene u suradnji s varaždinskim obrtnicima, a koje bi im trebale pomoći da održe svoje poslovanje.

Na te će se mjere dobro nadovezati i novi zakon koji je u pripremi, a koji će omogućiti dvogodišnje naukovanje kod obrtnika pri čemu će država snositi trošak plaće i svih doprinosa za "šegrte".