28. svibanj 2022.

Međunarodni viteški turnir „Anđeoska strijela“

Na prostoru Starog grada u Varaždinu danas 28. svibnja 2022. godine tokom cijelog dana održava se 10. Anđeoska strijela i 5. Memorijalni streličarski turnir "Radivoj Miladinović-Pajo" u čast pokojnog predsjednika i jednog od osnivača. 

Međunarodni viteški turnir svake godine privlači sve više udruga iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i ostalih zemalja. Na ovogodišnjem turniru sudjeluju „vikinzi“ iz Slovenije.

Turnir organizira Viteški red svetog Nikole koji svojim predanim radom promovira grad Varaždin i Varaždinsku županiju na mnogim takvim događajima širom Hrvatske i inozemstva.

Ovu atraktivnu manifestaciju obišao je i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj budući da Grad Varaždin financijskim sredstvima pomaže rad udruge Viteškog reda svetog Nikole kako bi Varaždinke i Varaždinci i svi posjetitelji imali priliku uz šetnju kroz grad uživati i u prizorima povijesne bitke za Stari grad Varaždin iz 1446. godine, srednjovjekovnom streličarskom turniru i srednjovjekovnim borbama.

Predsjednik udruge Viteški red svetog Nikole Nikola Drožđek i gradonačelnik Grada Varaždina pozivaju sve sugrađanke i sugrađane da prošeću gradom, obiđu turnir i oko 19 sati na mostu Starog grada u Varaždinu poprate uprizorenje povijesne bitke za Stari grad.