20. kolovoz 2022.

Međunarodni dječji nogometni turnir „Špancir kup 2022.“

Grad Varaždin domaćin je i pokrovitelj međunarodnog dječjeg nogometnog turnira „Špancir kup 2022. godine“ u organizaciji NK Slobode Varaždin i Nogometne akademije Lumen Varaždin koji se održava u razdoblju od 20. kolovoza do 21. kolovoza 2022. godine na kompleksu SKUNC Sloboda Varaždin.

Na turniru sudjeluje i natječe se oko 50 nogometnih ekipa različitih uzrasta u šest različitih godišta (od 2011. do 2016. godišta) iz Hrvatske i Slovenije.

Turnir nosi naziv po najpoznatijem festivalu grada Varaždina i odvija se upravo za vrijeme „Špancirfesta“ kako bi djeca i njihovi roditelji osim u  sportskom natjecanju mogli u slobodno vrijeme prošetati ulicama i trgovima grada Varaždina i uživati u raznovrsnom zabavnom, kreativnom, edukativnom i gastronomskom sadržaju uličnog festivala „Špancirfesta“ te upoznati i kreativnu, zabavnu stranu Varaždina, ljepotu i šarenilo ulica i trgova.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković danas 20. kolovoza 2022. godine ispred Grada Varaždina i u Gradonačelnikovo ime otvorio je  „Špancir kup 2022. godine“ te svoj djeci, natjecateljima, kao i trenerima i roditeljima zaželio dobrodošlicu u grad Varaždin upravo u najkreativnije, najveselije i najzabavnije vrijeme, vrijeme „Špancirfesta“. „Želim svim igračima puno uspjeha i igri i što više golova po mogućnosti bez ozljeda te svim sudionicima i roditeljima ugodan boravak u gradu Varaždinu“ - naglasio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.