01. listopad 2021.

Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković danas 1. listopada 2021. godine na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava, dočekali su i pozdravili Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije koji su organizirali prigodan program i mimohod umirovljenika i osoba starije životne dobi ulicama grada Varaždina povodom Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što vam kao gradonačelnik Grada Varaždina mogu čestitati Međunarodni dan starijih osoba. Svaka jedinica lokalne samouprave treba brinuti o svojim sugrađankama i sugrađanima starije životne dobi. Grad Varaždin ima dobru suradnju s Udrugom umirovljenika Grada Varaždina i pomaže im u njihovim aktivnostima. Želim Vam da svoje „zlatne“ dane provodite što češće ovako aktivno u dobrom raspoloženju kao što je to danas“, rekao je gradonačelnik Grada Varaždina.

Mimohod umirovljenika započeo je na Kapucinskom trgu te praćen pjesmom i plesom prošao ulicama i centrom grada Varaždina.