25. svibanj 2022. | Autor: dd

Maturanti otplesali Quadrillu

Više od 600 maturanata iz 15 varaždinskih srednjih škola danas, u srijedu 25. svibnja 2022. godine na Kapucinskom trgu otplesali su svoj tradicionalni ples Quadrille.

Uz brojne građane, došli su ih također podržati  Leo Amidžić, predsjednik Savjeta za mlade Grada Varaždina, Josip Cestar, predsjednik Savjeta za mlade Varaždinske županije, Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina i Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije.

U ime Grada Varaždina, maturante je prije samog plesa pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić koja je potom poručila:

-           Svi zajedno, Grad Varaždin i Varaždinska županija, pomogli smo našim učenicima,  danas maturantima, koje su posljednje dvije godine zbog epidemioloških mjera bili u mnogočemu zakinuti, da im kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja ostane kao lijepa uspomena. Nadam se da su uživali, kao i svi koji su im danas došli dati podršku i da će kad se dobro zabave krenuti sa završnim pripremama za maturu koja kreće već sljedeći tjedan.  Želim im puno sreće na maturi i upisima na željene fakultete i da postanu jedan bitan dio zajednice. Mi se toplo nadamo da će ta zajednica i dalje biti njihov grad Varaždin, a ako ne, uvjerena sam kako će ovaj duh naše zajednice, stečena znanja i iskustva, prenositi bez obzira gdje se u svijetu nalazili – izjavila je pročelnica Vusić.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknula je kako je cijela županija ponosna na svoje maturante  te poručila kako se ovim plesom nastavila jedna prekrasna tradicija kojom mladi šalju poruke mira i zajedništva.

-           Svako dijete ima pravo na sretno i sigurno odrastanje, kao i školovanje. Ujedno naši maturanti su sebi, svojim roditeljima pokazali da su važan dio zajednice u kojoj žive. Drago mi je da se, nakon dvije pandemijske godine, na naše ulice i trgove vratilo veselje, šarenilo i jedna prekrasna pozitivna energija. Kako se maturanti nalaze na životnoj prekretnici, želim im puno uspjeha u njihovom daljnjem životu. Hvala im što su sebi, ali i nama, današnjim plesom, omogućili nezaboravne trenutke – zahvalila im se zamjenica župana Zagorec.

Plesanje quadrille s maturantima uvježbavali su članovi Plesnog kluba D&D Varaždin, za majice se pobrinuo Grad Varaždin, a za kišobrane Varaždinska županija. Osobne stvari maturanata, tijekom plesa su, uz Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, čuvali i učenici smjera tehničar zaštite osoba i imovine sa Srednje strukovne škole Varaždin. Ples su, uz mnogobrojne građane, na Kapucinskom trgu pratili i predsjednik Savjeta za mlade Grada Varaždina Leo Amidžić te predsjednik Savjeta za mlade Varaždinske županije Josip Cestar.

Plesom Quadrilla završila ovogodišnja Maturantika – program koji su zajednički organizirali Varaždinska županija, Grad Varaždin a u realizaciji su sudjelovali Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin  uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina.