19. kolovoz 2021. | Autor: Maja Hrešć

Marin Ranteš na prijemu u Gradskoj vijećnici

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u četvrtak je u Gradskoj vijećnici, uz gradskog vijećnika Brunu Istera, primio našeg najboljeg hrvatskog BMX vozača, Varaždinca Marina Ranteša, pobjednika 22. izdanja Pannonian Challengea u disciplini BMX Freestyle koji se održao u Osijeku.

Bila je to prilika da mu zamjenik čestita na velikom uspjehu, ali i da Ranteš najavi svoj nastup na nadolazećem Pannonian Challenge tour koji se održava u Varaždinu 21. kolovoza.

„Posebno mi je zadovoljstvo što smo danas ugostili mladog biciklističkog asa u MBX sportu, jednog od najboljih svjetskih sportaša u ovoj disciplini i drago mi je što ćemo ga imati priliku pozdraviti i na natjecanju u Varaždinu ovaj vikend, kao našeg domaćeg predstavnika. On radi sve što može da bude najbolji u tom sportu, da bude uzor mladima, ne samo u našem gradu nego i šire. Grad Varaždin potiče i poticat će i dalje i Marina i sve mlade koji žele ići tim putem, ili u nekoj drugoj disciplini. Sport na neki način odgaja mlade i mi smo tu da im damo maksimalnu podršku. Marin ima nevjerojatne rezultate. Žao mi je što nije bio na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali siguran sam da će nadoknaditi na onima u Parizu i želim mu svu sreću. Pomoći ćemo mu i financijski i na svaki drugi način da bude što bolji i prenosi ime grada Varaždina po cijelom svijetu.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

Jedna od tema razgovora bili su i planovi vezani uz uređenje Skate parka. Zamjenik je napomenuo kako će se pokušati naći dugotrajnija i kvalitetnija rješenja za opremu na Skate parku. „Sretni smo što puno mladih svakodnevno koriste Skate park i zato ćemo pokušati naći kvalitetnije rješenje za rampe i opremu koja se korištenjem oštećuje kako bi bila potpuno sigurna za sve koji tamo treniraju.“ – rekao je zamjenik Marković.