11. siječanj 2019. | Autor: ddretar

Manja cijena u privatnim vrtićima

Roditeljima djece koja borave u privatnim dječjim vrtićima u Varaždinu bit će smanjena cijena za 100 kuna. Najvažniji je to zaključak sastanka kojeg je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok održao u petak s predstavnicima i vlasnicima privatnih vrtića u Varaždinu.

Zahvalivši odgajateljima i vlasnicima privatnih vrtića što obavljaju jednu jako važnu funkciju u gradu, gradonačelnik je istaknuo: Dogovorili smo da će ovih sto kuna koje će grad od sada više izdvajati biti subvencija prema roditeljima, da im se za toliko umanji cijena koju oni moraju plaćati prema vlasnicima privatnih vrtića. Time bismo donekle izjednačili, odnosno umanjili razliku u cijeni između gradskih i privatnih vrtića. Tijekom godine zajedno ćemo pronaći  model da se i ekonomska cijena privatnih vrtića povisi jer je ona niža nego je to danas cijena u gradskom vrtiću.

U proračunu Grada Varaždina je ove godine za navedenu svrhu osigurano ukupno 7.357.680,00 kuna, što je za 1.481.040,00 kuna više nego lani. Privatne dječje vrtiće pohađa ukupno 929-ero djece roditelja s prebivalištem na području Grada Varaždina. Uz gradonačelnika, s predstavnicima vrtića u petak su razgovarali i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i nadležna pročelnica Draženka Dević.