22. prosinac 2016. | Autor: [email protected]

Ljudi su ključ uspjeha

U Gradskoj je vijećnici danas zaključena akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a gradonačelnik je Varaždina i predsjednik TZGV-a Goran Habuš lokalnim pobjednicima uručio priznanja i novčane nagrade.

Turistička je zajednica grada Varaždina krajem studenog uputila poziv za kandidiranje djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti. Na osnovu pristiglih prijava Vijeće Turističke zajednice grada Varaždina izabralo je najbolje u deset kategorija. Najboljim je kuharom proglašen Mario Presečki iz restorana Angelus (UMAMI d.o.o.), najbolja je konobarica Marija Bužanić koja dolazi iz hotela Varaždin, dok je u kategoriji voditelja hrane i pića najboljim proglašen Miljenko Kranjčec iz Park Boutique hotela. Najboljom je djelatnicom hotelskog domaćinstva proglašena Marina Jagić iz hotela Varaždin, a iz istog hotela dolazi i najbolja recepcijska djelatnica Lucija Zajec Kiseljak. Među nagrađenima su i Katica Bomeštar-Herceg u kategoriji turistički vodič te Antun Vidović iz Parkova kao najbolji hortikulturalni djelatnik. U kategoriji organizator putovanja – agencijski djelatnik izabrana je Sandra Pavlinić iz agencije Varaždintours, a među nagrađenima je i djelatnik Policijske uprave Varaždin Mario Polančec kao najbolji policajac. Po prvi puta dodijeljena je nagrada u kategoriji privatni iznajmljivač te je nagradu primio Martin Kamenić, vlasnik Apartmana Julijan. Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu. 

 

Najljepše božićno drvce

Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina raspisali su  Natječaj za adventsko uređenje prostora ispred poslovnih prostora u povijesnoj jezgri, a tema je bila božićno drvce. Na natječaj su se mogli javiti zakupci ili vlasnici poslovnih prostora koji su u funkciji, a u povijesnoj jezgri postavljeno je ukupno 12 božićnih drvaca. Tri najatraktivnije instalacije izabrao je ocjenjivački sud koji se sastojao od predstavnika Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina i Galerijskog centra. Za tri je najuspješnija sudionika Grad Varaždin osigurao novčane nagrade. Pobjednik natječaja, knjižara Trap, nagrađena je s 3.000,00 kuna, drugoplasirani, slastičarnica Piece of cake, s 2.000,00 kuna, a Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, kao trećeplasirani s 1.000,00 kuna. 

 

 

O nagrađenima u akciji Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

 

kuhar – Mario Presečki

Iza kuhara/pizza majstora restorana Angelus Maria Presečkog je 11 godina kuharskog iskustva. Mario Presečki sudjeluje na raznim seminarima oko pripremanja pizza te privatnim edukacijama. Ove godine osvojio je prvo mjesto na natjecanju MAINARDI & CAPUTO PIZZA CUP HRVATSKE 2016.

 

konobarica – Marija Bužanić

Marija Bužanić radi u turističkom sektoru posljednjih 8 godina, a danas radi kao konobarica u hotelu Varaždin koju kolege cijene zbog njezinog poštenja, kolegijalnosti, incijativnosti, ljubaznosti, te uslužnosti.

 

voditelj hrane i pića – Miljenko Kranjčec

Miljenko Kranjčec radi u turističkom sektoru 16 godina. Od samog početka radi u tvrtki Gastrocom d.o.o. gdje je započeo s radom kao konobar, te je posljednjih godina radio kao voditelj restorana Verglec. Miljenko Kranjčec je zahvaljujući svom radu i kvaliteti postao voditelj hrane i pića u Park boutique hotelu čime doprinosi kreiranju ugostiteljske ponude hotela, te kvaliteti i razini posluge u hotelu.

 

 

 

djelatnica hotelskog domaćinstva – Marina Jagić

Iza Marine Jagić  je 9 godina  radnoga staža u turizmu. Vedra, srdačna i ljubazna prema gostima hotela kao i prema svojim kolegama. Svom poslu pristupa na ozbiljan i odgovoran način te uvijek nastoji biti na usluzi gostima hotela Varaždin.

 

recepcijska djelatnica – Lucija Zajec Kiseljak

Lucija Zajec Kiseljak recepcijski je djelatnik hotela Varaždin šest godina. Goste hotela svakodnevno dočekuje ljubazno i srdačno. Lucija Zajec Kiseljak za mnoge je goste prvi kontakt s Varaždinom, a njezin odnos prema poslu šalje im poruku ugodnog grada srdačnih ljudi. Kako bi sa gostima što lakše komunicirala, Lucija govori četiri strana jezika – engleski, njemački, talijanski i ruski.

 

turistički vodič – Katica Bomeštar-Herceg

Široko obrazovanje i poznavanje niza podataka o gradu , te osobno zalaganje prema svakoj grupi, Katicu Bomeštar-Herceg čine vodičem koji se odlično snalazi s turističkim grupama, bez obzira na njihovo područje interesa i predznanje. Katica Bomeštar-Herceg radi kao turistički vodič više od 20 godina.

 

djelatnik u hortikulturi – Antun Vidović

Antun Vidović vrtlar je u Parkovima, a iz njega je više od 35 godine radnog staža u struci. Svakodnevni mu je posao oplemenjivanje varaždinske hortikulture, a obavlja ga s ljubavlju i profesionalnom predanošću. Antun Vidović samoinicijativno djeluje na estetskom oblikovanju zelenih kompozicija, te svoje znanje prenaša na mlađe generacije.

 

agencijska djelatnica – Sandra Pavlinić

Sandra Pavlinić je 20 godina u turizmu, a svojom komunikativnošću, ljubaznošću i susretljivošću uvijek je na usluzi i spremna odgovoriti na svaki upit. Svakom upitu pristupa individualno i s posebnom pažnjom. Sandrino višegodišnje iskustvo kao i odlična suradnja s poslovnim partnerima i ljudima kao najvažnijom karikom u turizmu dokaz su njezine stručnosti i profesionalnosti.

 

policajac – Mario Polančec

Mario Polančec 11 godina stručno, profesionalno i odgovorno obnaša zadaće na mjestu voditelja sektora u PU Varaždin te sa svojim angažmanom i zalaganjem iznimno doprinosi poboljšanju stanja sigurnosti na području grada Varaždina, a time i sigurnosti svih građana ali i turista koji borave u našem gradu. Aktivno se uključuje i uspješno rješava probleme građana, hitnih službi i javnih institucija s kojima svakodnevno surađuje.

 

privatni iznajmljivač – Martin Kamenić

Martin Kamenić se 10 godina bavi turizmom. Vlasnik je Apartmana Julijan koji gostu daje više od kvalitetnog smještaja, tu je i priča varaždinske prošlosti koja je posebno naglašena u dvorištu u kojem gosti postaju prijatelji grada. Uvijek je na usluzi za goste, te s ponosom ističe da se gosti rado vraćaju.