22. prosinac 2015. | Autor: [email protected]

Ljudi su ključ uspjeha

Turistička je zajednica grada Varaždina proglasila osam najboljih djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti, a proglašene su i tri najbolje instalacije Natječaja za adventsko uređenje prostora ispred poslovnih prostora u povijesnoj jezgri. 

U gradskoj je vijećnici zaključena akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a gradonačelnik je Varaždina i predsjednik TZGV-a Goran Habuš  lokalnim pobjednicima uručio priznanja i novčane nagrade. Turistička je zajednica grada Varaždina krajem studenog uputila poziv za kandidiranje djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti. Na osnovu pristiglih prijava Vijeće Turističke zajednice grada Varaždina izabralo je najbolje u osam kategorija.  Najboljom je kuharicom proglašena  Marija Kuzminski iz hotela Turist, a najbolji je konobar Dražen Bosilj koji dolazi iz hotela Varaždin. Najboljom je djelatnicom hotelskog domaćinstva proglašena Nataša Čurila iz hotela Turist, a iz istog hotela dolazi i najbolja recepcijska djelatnica  Martina Malčec. Među nagrađenima su i Ivančica Kudumija u kategoriji turistički vodič te Štefica Bodalec iz Parkova kao najbolja hortikulturalna djelatnica. U kategoriji organizator putovanja – agencijski djelatnik izabrana je  Vesna Novak iz agencije Lily tours, a među nagrađenima je i  djelatnik Policijske uprave Varaždin Slavko Vudrag kao najbolji  policajac.   Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene  djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno  utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu. 

Najljepše božićno drvce
Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina raspisali su  Natječaj za adventsko uređenje prostora ispred poslovnih prostora u povijesnoj jezgri, a tema je bila božićno drvce. Na natječaj su se mogli javiti zakupci ili vlasnici poslovnih prostora koji su u funkciji, a u povijesnoj jezgri postavljeno je ukupno 12 božićnih drvaca.  Tri najatraktivnije instalacije izabrao je ocjenjivački sud koji se sastojao od predstavnika Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina i Galerijskog centra.  Za tri je najuspješnija  sudionika Grad Varaždin  osigurao novčane nagrade.  Pobjednik natječaja, Art Štacun, nagrađen je s 3.000,00 kuna, drugoplasirani,  Muzej Anđela,  s 2.000,00 kuna, a obrt za izradu odjeće Brokat i kozmetički studio Revital kao trećeplasirani s 1.000,00  kuna. 


O nagrađenima u akciji Čovjek – ključ uspjeha u turizmu

• kuharica -  Marija Kuzminski
Iza voditeljice kuhinje hotela Turist Marije Kuzminski 35  je godina kuharskog iskustva. Kuharstvu pristupa  s puno inovativnosti i mašte, a mladim kolegama nesebično pomaže savjetima i praktičnom pomoći. Svoje znanje i iskustvo prenosi na kolege kuhare i stalnim angažmanom na radionicama Akademije Hrvatskog kuharskog saveza.  Marija Kuzminski dobitnica je nagrade Hrvatske turističke zajednice za  najboljeg kuhara 2011. godine.

• konobar – Dražen Bosilj
Dražen Bosilj  se prije 28 godina zaposlio u turističkom sektoru, a danas je voditelj hrane i pića u hotelu Varaždin.  Njegov je cilj da se gost osjeća kao u vlastitom domu te da mu u hotelu Varaždin bude udobno, a u Varaždinu ugodno.

• djelatnica hotelskog domaćinstva –  Nataša Čurila
Iza Nataše Čurila  je 21 godina  radnoga staža u turizmu.  Vedra je,  srdačna i ljubazna, a među kolegama,  uvijek uz osmijeh i optimizam,  širi pozitivnu energiju. Svojem poslu pristupa na ozbiljan i odgovoran način te uvijek nastoji biti na usluzi gostima hotela Turist.

• recepcijska djelatnica – Martina Malčec
Martina Malčec recepcijski je djelatnik hotela Turist osam godina. Goste hotela svakodnevno dočekuje ljubazno i srdačno.  Mratina Malčec za mnoge je  goste prvi kontakt s Varaždinom, a njezin odnos prema poslu šalje im poruku ugodnog grada srdačnih ljudi. 

• turistički vodič – Ivančica Kudumija
Široko obrazovanje i poznavanje niz podataka o gradu  Ivančicu Kudumiju čine vodičem koji se odlično snalazi s turističkim grupama, bez obzira na njihovo područje interesa i predznanje.

• djelatnica u hortikulturi – Štefica Bodalec
Štefica Bodalec vrtlar je  u  Parkovima, a iz nje je 45 godine radnog staža u struci. Svakodnevni joj je posao oplemenjivanje varaždinske hortikulture, a obavlja ga s  ljubavlju i profesionalnom predanošću.

• agencijska djelatnica – Vesna Novak
Vesna Novak je 20 godina u turizmu, a svojom komunikativnošću, ljubaznošću i toplinom uvijek je na usluzi  i spremna odgovoriti na svaki upit.

• policajac – Slavko Vudrag
Slavko Vudrag već 25 godina stručno i profesionalno obnaša zadaće na unapređenju i poboljšanju stanja sigurnosti na području koje pokriva PU Varaždin.  U svakodnevnom kontaktu s građanima i  ustanovama uvijek pronalazi vremena za svaki upit. Svakog će saslušati, a problem riješiti na najbolji mogući način.