04. lipanj 2022. | Autor: dd

Likovna kolonija u čast značajnih obljetnica iz Domovinskog rata

Likovnu koloniju u organizaciji Udruge ratnih veterana 1. grb. „Tigrovi“ koja je danas, u subotu 4. lipnja 2022. godine održana u Društvenom domu Poljana Biškupečka posjetila je Zdravka Grđan, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Članovi udruge likovnu koloniju organizirali su povodom 31. obljetnice ustroja 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“ i 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske i deblokade Dubrovnika. Tridesetak varaždinskih likovnih umjetnika i njihovih prijatelja, umjetnika iz cijele Hrvatske odazvalo se pozivu i dan provelo družeći se s ratnim veteranima i slikajući likovna djela koja će pokloniti uduzi. Planira se aukcija slika, a prikupljena sredstva koristit će se za rad same udruge. Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan sa zanimanjem je popratila rad likovne kolonije i gotove radove.

Predsjednik udruge Tomislav Kranjčec predsjednici  Gradskog vijeća opisao je ratni put te proslavljene postrojbe na čijim uspjesima i tradiciji je formirana 7. gardijska brigada „Pume“, postrojba koja je imala ključnu ulogu u konačnoj obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.