04. travanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

"Lijepom našom" u Varaždinu

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin u srijedu se održalo javno snimanje emisije „Lijepom našom“, televizijskog spektakla Hrvatske radiotelevizije. Preko 3000 posjetitelja uživalo je u nastupima folklornih ansambla, tamburaških orkestara, poznatih hrvatskih pjevača i plesača.

Uz brojne uzvanike i goste, biskupa mons. Josipa Mrzljaka, saborske zastupnike, snimanju su prisustvovali i predstavnici Grada Varaždina, gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Gradonačelnik je pozdravio goste istaknuvši kako je ova emisija prigoda da cijela Hrvatska upozna neke od najboljih tamburaških ansambla, orkestara i pjevača u našoj domovini i da pokažemo kako naša tradicija nije nešto što treba samo slijepo čuvati i držati nego je treba uvijek iznova njegovati. Jer, upravo takva tradicija je danas dio identiteta grada Varaždina. „Osobito sam sretan što ćemo imati prilike čuti dragi naš, domaći „kaj“, naše popevke. Netko je rekao da je dijalekt jezik majke i majka svih jezika, ali u ovih 7 godina, od zadnjeg snimanja u Varaždinu, dogodilo se nešto senzacionalno – naš kajkavski je konačno međunarodno priznat kao jezik, i to jest jezik. Stoga budimo ponosni na naše narodno stvaralaštvo, dajmo da zvuči naš dragi „kaj“. Budimo ponosni na sve naše izvođače, uživajmo u glazbi i riječi“, rekao je gradonačelnik.

Emisija će se emitirati 13. i 20. travnja 2019. u 17:30 sati na HTV1. 

GALERIJA SLIKA