01. veljača 2021. | Autor: Maja Hrešć

Leptirići iz Dječjeg vrtića Varaždin izložili radove na Noći muzeja

Polaznici Dječjeg vrtića Varaždin ove su godine prvi put sudjelovali u nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja. Hrvatsko muzejsko društvo ovu manifestaciju provodi već šesnaest godina, no za razliku od svih dosadašnjih, ovogodišnja se održala virtualno.

Grupa Leptirići iz objekta Aleja, kao jedini predškolci iz Varaždina, na Noći muzeja izložila je svoje keramičke satove. Tako su uobičajene aktivnosti ove odgojno-obrazovne skupine povezane s digitalnim. Leptirići za svoje aktivnosti u različitim projektima kontinuirano dobivaju kako nacionalna tako i međunarodna priznanja.

„Dječji vrtić Varaždin njeguje partnerstvo s roditeljima djece polaznika svojih programa, pa smo tako i ovaj put od roditelja dobili podršku. Na virtualnoj izložbi ispred svojih računala roditelji su se sa svojom djecom uključili točno u 18 sati, upravo kako bi djeca stekla dojam svečanosti odlaska na izložbu.“ – ističu iz Dječjeg vrtića Varaždin.

Smatraju kako im ovakve aktivnosti pomažu da, bez obzira na trenutnu situaciju uzrokovanu borbom s virusom, održavaju socijalnu bliskost s obiteljima djece polaznika naše ustanove i vesele se sljedećoj Noći muzeja koja će se događati u fizičkom okruženju.