15. lipanj 2023. | Autor: dd

KVART ove godine festival za sve generacije!

U dvorištu P4 - centra za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu, u četvrtak, 15. lipnja 2023. održana je konferencija za medije u sklopu koje je predstavljen program KVART festivala, a na kojoj su sudjelovali pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, predstavnik partnera festivala Pučkog otvorenog učilišta i Kina Gaj Goran Plantak i direktor KVART festivala Nino Preložnjak.

KVART je glazbeni festival koji će biti održan od 22. do 24. lipnja u Varaždinu. Organizatori festivala su P4 - centar za mlade i nezavisnu kulturu Varaždin i Udruga mladih V.U.K., a s partnerima festivala -  Europskim parlamentom u Hrvatskoj i Pučkim otvorenim učilištem Varaždin bit će organiziran konferencijski dio programa u četvrtak, 22. lipnja i to u Kinu Gaj. U prodaji su jednodnevne i festivalske ulaznice (vrijede za sva tri dana festivala). Online ulaznice dostupne su na web stranici www.core-event.com, a fizičke na svim Tisak prodajnim mjestima u Hrvatskoj. Točna satnica, ali i sve informacije su dostupne na web stranici www.pecetri.com/kvart

 

Prvi dan festivala program u Kinu Gaj

 

“KVART festival ove godine slavi 5. rođendan pa smo se potrudili pripremiti i poseban, rođendanski i, naravno, atraktivan program! U Kinu Gaj će program otvorenja početi u poslijepodnevnim satima, a sklopu kojeg ćemo sa stručnjacima iz kreativnog sektora razgovarati o tome koliko je lokalna kreativna industrija važna i može izgraditi europski relevantnu priču. Tamo ćemo prirediti i glamurozni Neon Carpet na kojem će se svi prijatelji i gosti festivala moći prošetati, pofotkati i čestitati KVART-u okrugli rođendan”, najavio je direktor festivala Nino Preložnjak.

 

Istog će dana u Kinu Gaj biti održan Varteksov Štender, program koji organizatori festivala rade u suradnji s Varteksom, a u sklopu kojeg će biti izloženi atraktivni i njihovi nikad viđeni komadi odjeće, a posjetitelji će ih moći pregledati i isprobati. Nakon dnevnog, slijedi večernji dio programa - party otvorenja za sve generacije u Kinu Gaj s kolektivom Yugo.wav koji priprema plesnjak uz hitove iz 70-ih, 80-ih i 90-ih popraćene retro video projekcijama. Upad na party je besplatan za sve umirovljenike, ali i za posjetitelje koji će sudjelovati na programu otvorenja (konferencijski dio i Neon Carpet).

 

“Iznimno nas kao partnere festivala veseli što ćemo u legendarnom gradskom Kinu Gaj, nakon međunarodnih filmskih, ugostiti i međunarodni glazbeni festival! Vjerujem da je ovo početak jedne dobre suradnje”, dodao je voditelj Kina Gaj i predstavnik POU Varaždin Goran Plantak.

 

“Turistička zajednica Grada Varaždina dugi niz godina surađuje s P4, a KVART festival je još jedan atraktivan turistički događaj koji grad Varaždin ima i nudi svojim turistima. Programski je usmjeren i privlači uglavnom mladu, urbanu publiku, no sudeći prema programu, postaje sve zanimljiviji i starijim generacijama”, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

 

“KVART je već u svojoj prvoj godini prešao granice malog loklanog festivala, a ove godine nas posebno veseli što je KVART postao festivalom za sve generacije. Dakle, međugeneracijski susret, druženje  starih i mladih na festivalu je nešto što Varaždinu itekako treba. KVART će ove godine pokazati sve ono što se u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu radi tijekom cijele godine, tako da pozivam sve Varaždinke i Varaždince da posjete festival i druga događanja u gradu tijekom Ljeta u Varaždinu”, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

 

Program u P4 dvorištu: koncerti, karaoke, silent party i afteri

 

Petak i subota rezervirani su za P4 dvorište i koncerte, a ove godine na KVART stage popest će se 2kitice, Bore Balboa, Dino Blunt, Luzeri, Ružno Pače, Sjena, Tay-Lah, Jabadera, Grof Rifula i Pokle, te varaždinski glazbenici i bendovi Electric Purge, Noa, Lil Frenky. Popratni program su karaoke na KVART stageu koje će voditi kralj karaoka Fran Klarić, silent party, afteri, imat ćemo i Glitter Station na kojem se posjetitelji mogu uz pomoć make-upa transformirati u KVART neon tribe, Media Booth u K67 kiosku, bit će tu zgodnih foto točaka i chill zone. Gost na KVART festivalu bit će i poznati hrvatski TikToker Tomislav Rašković koji će voditi radionicu pod nazivom „TikTok – Alat za brendiranje“.

 

Prijevoz na KVART festival vlakom

 

HŽ putnički prijevoz posjetiteljima KVART festivala odobrava 40% popusta na kupnju povratnih karata. Popust će posjetitelji KVART festivala moći koristiti od 22. do 24. lipnja 2023. iz svih kolodvora u Hrvatskoj, kao i iz Slovenije, do kolodvora Varaždin i natrag, na udaljenostima dužim od 25 km.

U prodaji su jednodnevne i festivalske ulaznice (vrijede za sva tri dana festivala). Online ulaznice dostupne su na web stranici www.core-event.com, a fizičke na svim Tisak prodajnim mjestima u Hrvatskoj.

Točna satnica, ali i sve informacije su dostupne na web stranici www.pecetri.com/kvart