15. listopad 2019.

Kućanu Gornjem novo dječje igralište

U ponedjeljak kreću radovi na opremanju dječjeg igrališta u Kućanu Gornjem.

Ugovor o početku radova danas su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i Dražen Košćec, predstavnik izvođača i direktor tvrtke Forma. Na igralištu će se zamijeniti stara i trošna igrala, a nabaviti će se  nova igrala. Postaviti će se i nova  ograda i  anti stres podloga kao i poseban stolić za prematanje djece,  za mame koje dolaze na igralište s najmanjom djecom.

Gradu Varaždinu je dodijeljena potpora LAG-a Sjeverozapad u iznosu od 220.000 kuna za opremanje dječjeg igrališta u sklopu sportskih terena u Gornjem Kućanu, a ostatak sredstava  sufinancirati će se iz proračunskih sredstava Grada Varaždina.

Gradonačelnik je rekao kako će na ovo igralište gravitirati i djeca iz okolnih naselja te obzirom da se radi o europskom novcu Grad je ponovno uštedio sredstva građanima Varaždina.

„Često se govori da Grad manje razmišlja o prigradskim naseljima, a ovime pokazujemo da to nije tako“ - naglasio je gradonačelnik i istaknuo kako je ove godine napravljeno veliko športsko igralište u Gojancu, kreće se u izgradnju vrtića u Kućanu Donjem te se postavlja kanalizacija na Zbelavi, što dokazuje da se puno ulaže i u prigradska naselja.