15. listopad 2014.

Krediti poduzetnicima uz kamatnu stopu od 3%

novac

15.10.2014. - Grad Varaždin je raspisao Javni poziv  za dodjelu kredita poduzetnicima u suradnji s Privrednom bankom Zagreb d.d.  kroz „Program kreditiranja poduzetnika – Varaždin PBZ 2014.“
Korisnici kreditnog potencijala  od 20.000.000,00 kn u protuvrijednosti EUR mogu biti poduzetnici u 100% vlasništvu državljana Republike Hrvatske koji ulažu ili imaju sjedište na području Grada Varaždina , a vlasnici su malog  i srednjeg trgovačkog društva ili  obrta;  nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u registru poreznih obveznika; slobodna zanimanja (odvjetnici, javni bilježnici, geodeti, liječnici, stomatolozi i ostala slobodna zanimanja), te ustanove koje obavljaju poduzetničku djelatnost kao i zadruge. Prednost prilikom odobravanja kredita imaju poduzetnici koji obavljaju proizvodne djelatnosti, ulažu u nove tehnologije, zadržavaju broj radnih mjesta ili otvaraju nova radna mjesta.
Krediti su namijenjeni novim investicijama i trajnim obrtnim sredstvima, a iznosi kredita kretat će se od  50.000,00 kn do  1.500.000,00 kn u protuvrijednosti EUR.
Rok otplate bit će od 36 do 72 mjeseci, uz poček do jedne godine koji je uključen u rok otplate i rok iskorištenja do 12 mjeseci. Do 30% iznosa kredita može se koristiti za obrtna sredstva, uz  rok otplate od 18 do 36 mjeseci.
Grad Varaždin će mjesečno subvencionirati  kamatu na odobrene poduzetničke kredite u visini 2,5 postotna poena, pa će kamatna stopa za  krajnjeg korisnika  biti oko 3%.
Obrasci za kreditni zahtjev, zajedno sa cjelokupnom dokumentacjom, mogu se podići u Privrednoj banci d.d., Zagreb, Podružnica Varaždin,u  Centru za poslove s poduzećima, Kukuljevićeva 17, gdje se i predaje kreditni zahtjev.
Javni natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava.