04. ožujak 2022. | Autor: Maja Hrešć

Kreće projekt uređenja edukativnog šumskog eko-kutića za djecu u Dravskoj park-šumi

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u petak je zajedno s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, ravnateljicom Javne ustanove Priroda Varaždinske županije Sanjom Kopjar i predstavnicima Hrvatskih šuma obišao dječje igralište u Dravskoj park – šumi gdje će se provesti projekt uređenja u edukativni šumski eko-kutić.

Obnovit će se postojeći šesterokutić s klupama, postavit će se info-ploče, šumsko slušalo i sviralo te edukativni set za najmlađe, a provest će se i zahvati uređenja okolnog šumskog područja u kojem se nalazi i Botanički spomenik prirode.

Naime, Grad Varaždin je partner u Projektu uređenja edukativnog igrališta u Dravskoj park-šumi u Varaždinu kojeg je Javna ustanova Priroda Varaždinske županije 2018. godine prijavila na Natječaj iz Programa ruralnog razvoja za provedbu podmjere 8.5. “Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava” tipa operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“. Grad Varaždin je kao vlasnik dječjih igrala, koja su zbog dotrajalosti u međuvremenu uklonjena, financirao izradu projektne dokumentacije. Projekt je odobren te se kreće u uređenje kojim će varaždinski mališani predškolskog i školskog uzrasta dobiti lijep i edukativan kutić za igru u Dravskoj park-šumi.

„Grad Varaždin kao partner u projektu podržava sve ovakve inicijative koje su s ciljem oplemenjivanja prostora i stvaranjem novih prostora za igru za naše najmlađe sugrađane. Grad će u suradnji s Javnom ustanovom Priroda Varaždinske županije pomoći u opremanju igrališta doniranjem nekoliko igrala. Nadam se da ćemo uspjeti novo igralište sačuvati od vandalizma i neodgovornih pojedinaca i da će djeca moći zaista uživati u ovom eko-kutiću u prirodi.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.