25. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

Kreće novi ciklus Akademije za poduzetništvo

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u utorak je zajedno s ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lanom Velimirović Vukalović u Gradskoj vijećnici najavio početak novog ciklusa Akademije za poduzetništvo.

Naime, Pučko otvoreno učilište je danas objavilo Javni poziv za upis poduzetnica i poduzetnika sa šireg područja Grada Varaždina u Akademiju za poduzetništvo 5.0 u školskoj godini 2022. / 2023. Ovogodišnji fokus je na poduzetnicima koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija. Program se sastoji od IX. modula, odnosno od ukupno 156 nastavnih sati i trajat će oko 6 mjeseci.

„Akademija za poduzetnike provodi se sad već pet godina, a Gradu Varaždinu je cilj i interes da što više naših sugrađana koji su već zakoračili put poduzetništva dobiju dodatna znanja i vještine kako bi bili što bolji na tržištu i da zaista uspiju u svom poslu. Čestitam ravnateljici na radu i što svake godine bira nove zanimljive module i djelatnosti. Upravo ova kreativa nam je važna za projekt Centra kreativne industrije kojeg planiramo izgraditi čim za to stvorimo uvjete kroz ITU mehanizam.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Grad Varaždin u potpunosti financira održavanje Akademije za poduzetnike u iznosu od 80 tisuća kuna i tako dodatno potiče varaždinske poduzetnike kao i razvoj poduzetništva u Varaždinu.  

„Poziv se odnosi za sve poduzetnice i poduzetnike koji se bave marketingom, gamingom, softverima, svim vrstama dizajna, arhitekture, fotografijom, modom, kulturom, filmom, umjetnošću, glazbom, produkcijom i slično. Osim Javnog poziva koji traje do 13. studenog, organiziramo i naše godišnje događanje Unconference 5 gdje očekujemo vrlo zanimljive sudionike, kreativce. Na Unconference želimo pokazati što sve postoji u svijetu kreative i kulture i kako se to može pretvoriti u dobro poslovanje.“ Pozvala je sve poduzetnike koji posluju najmanje dvije godine i dolaze sa šireg područja Grada Varaždina i koji zaista imaju želju i volju dolaziti na izuzetno zanimljiva predavanja, da se prijave na javni poziv te svima zainteresiranima da dođu na besplatno događanje Unconference.

Više informacija kako se prijaviti za Akademiju za poduzetništvo i o konfernciji Unconference možete saznati na linku www.azp.hr.