08. travanj 2016. | Autor: [email protected]

Kreće kampanja „Odaberi svoju školu“

U ponedjeljak, 11. travnja u 18 sati počinje kampanja „Odaberi svoju školu“, namijenjena svim učenicima osmih razreda iz škola Varaždinske županije i njihovim roditeljima.

U sportskoj dvorani Druge gimnazije organizirano je predstavljanje srednjoškolskih programa za 424 učenika sedam varaždinskih osnovnih škola, u pratnji njihovih roditelja, kojima će se obratiti župan Varaždinske županije Predrag Štromar i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Uz predstavljanje u školskim dvoranama, ove je godine uvedena i jedna novost: live prijenos preko kanala MEC televizije. Tako će svi oni, koji to neće moću učiniti uživo, predstavljanje moći pratiti na https://www.youtube.com/user/MecTelevizija/live

Inače, ova se kampanja organizira već devetu godinu a 17 javnih i privatnih srednjih škola iz Varaždinske županije će u periodu od 11. do 22. travnja obići 10 škola diljem županije i predstaviti se 1751 učeniku iz 41 osnovne škole, koliko ih ima u Varaždinskoj županiji. Svaki učenik dobit će besplatno knjižicu „Odaberi svoju školu“ s detaljnim opisom programa u svim srednjim školama Varaždinske županije.

Raspored održavanja kampanje

Uz Varaždinsku županiju kao organizatora, partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin, Obrtnička komora Varaždinske županije i Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Varaždin.