14. prosinac 2020. | Autor: Maja Hrešć

Kreće isplata božićnica djeci i umirovljenicima

Gradonačelnik Ivan Čehok u ponedjeljak je održao konferenciji za novinare na kojoj je najavio isplatu božićnica za djecu i umirovljenike s područja Grada Varaždina.

Grad Varaždin će i ove godine povodom božićnih blagdana, djeci rođenoj od 1. siječnja 2003. godine do 31. prosinca 2020. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina, isplatiti novčanu pomoć u iznosu od 120 kuna. Sredstva će biti isplaćena putem poštanskih uputnica na adresu prebivališta djeteta. Radi se o 7.172 djece i ukupno 860.640,00 kuna. Isplata kreće tokom sljedećeg tjedna.

Također, umirovljenicima čija ukupna primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 2.000 kuna mjesečno, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, osigurat će se novčana pomoć odnosno „božićnica“ u iznosu od 150 kuna. Radi se o 2719 korisnika i ukupno 407.850 kuna. Isplata božićnica kreće u srijedu 16. prosinca na kućne adrese korisnika. Reklamacije će se isplaćivati nakon isplate o čemu će korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

„Ono što smo najavili i obećali, bez obzira na pandemijsku krizu, krećemo s isplatama božićnica čime Grad Varaždin pokazuje svoju socijalnu osjetljivost i obzirnost. Božićnice će svima biti dostavljene na kućne adrese. Nismo htjeli prekinuti tu tradiciju iako i sami vidite da u svim gradovima u Hrvatskoj padaju prihodi proračuna, no mi smo unutarnjom preraspodjelom pronašli sredstva. Drago mi je što možemo razveseliti djecu, kao što smo to učinili i s obilascima Djeda Mraza u našim prigradskim naseljima.“ – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.