07. travanj 2020. | Autor: ddretar

Varaždinska inicijativa proširenja područja za propusnice

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici u utorak je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok predstavnicima općina i gradova obrazložio inicijativu da se prošire područja na kojima bi se građani mogli kretati bez propusnica.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnici Ludbrega i Varaždinskih toplica, predstavnik Ivanca te načelnici općina Sračinec, Petrijanec, Jalžabet, Cestica, Trnovec Bartolovečki i Gornji Kneginec.

Na sastanu je podržana inicijativa da se nacionalnom stožeru Civilne zaštite uputi molba da se dopusti osnivanje, ako je to potrebno, zajedničkog stožera za područje bivših zajednica općine, odnosno onih općina koje pokrivaju pojedine policijske postaje. Unutar tih područja građanima bi se dopustilo nesmetano kretanje.

Prema preporuci potpredsjednika  Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske, dr.sc. Davora Božinovića izrečenim na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, već danas je poslije održanog sastanka upućen dopis nacionalnom stožeru Civilne zaštite u kojem se ističe da bi se takvom organizacijom smanjio pritisak na izdavanje propusnica za dnevne migracije te bi se izdavale propusnice samo za ostale dijelove županije i RH.

Riječ o prirodnoj aglomeraciji i dnevnom migracijskom području te smatramo posve prirodnim da se građani nesmetano kreću uz naravno pridržavanje svih mjera u zaštiti od virusa COVID-19 – ističe se u dopisu koji je potpisao Zlatan Avar, načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina.