08. svibanj 2020. | Autor: ddretar

Ugostitelji se pripremaju za ponedjeljak

Postepeno se vraća živost na ulice Varaždina. Nakon što su otvorena vrata tržnice, trgovina i obrtničkih radnji u ponedjeljak će početi raditi ugostiteljski objekti.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar  u petak je u Gradskoj vijećnici obavio završni razgovor sa predstavnicima ugostitelja uoči otvaranja ugostiteljskih objekata u ponedjeljak 11.5.2020.

Dogovoreno je da ugostitelji koji imaju terase mogu svoje terase proširiti kako bi poštovali preporuke HZJZ-a. Grad Varaždin će do kraja 2020. godine subvencionirati zakupninu za terase te porez na potrošnju. Isto tako će za vrijeme trajanja COVID-19 mjera (travanj i svibanj) Grad Varaždin subvencionirati iznos komunalne naknade i najma u gradskim prostorima.

Uoči početka rada ugostiteljskih objekata Grad Varaždin je za ugostitelje izdvojio 2000 maski za djelatnike. Na sastanku je pozdravljen stav Grada Varaždina da u prvom redu treba voditi brigu o obrtnicima i poduzetnicima kojima je COVID-19 mjerama poslovanje bilo u potpunosti onemogućeno.

Tijekom dana na web stranicama Grada Varaždina biti će objavljen javni poziv za obrtnike i poduzetnike kako bi se započelo sa izdavanjem obavijesti i rješenja o subvencioniranju.

Grad Varaždin će nastaviti s dobrom praksom dogovora i razgovora sa stručnim udruženjima obrtika i poduzetnika te im ovim putem zahvaljujemo na suradnji. – istaknuo je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.