21. travanj 2020. | Autor: ddretar

Stigla donacija maski - znak prijateljstva partnera iz Kine i Varaždina

Danas su zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica preuzeli maske koje su donirali sportska udruga iz Pekinga Beijing JMP Action Sports Co., Vlada kineske pokrajine Guanshanhu District Guiyang Guizhou.

Maske su prikupili polaznici nekoliko škola  ( Guanshanhu district Century City primary school of Guiyang Guizhou, Guanshanhu district Foreign Language Experimental Middle School of Guiyang Guizhou) članovi sportskog kluba LinCheng Star CLub of Guiyang Guizhou, te osobe koje su i prije radile na povezivanju s Varaždinom Li Ying, Guo Huaiyu i Song Heng.

 

Maske su letom iz Šangaja, a u koordinaciji s veleposlanstvom Hrvatske u Kini i prve tajnica Marija Haramija dopremljene u Zagreb gdje su u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite RH preuzete od Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dopremljene u Gradsku vijećnicu u Varaždin. Maske će biti raspoređene onima kojima će biti potrebne, a radi se o 24.500 maski i 10.000 maski koje su poslane u Čakovec, a u dogovoru s donatorima. 


Ova vrijedna donacija posljedica je potpisivanja Memoranduma o sportskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji između Varaždin i Duyuna kojeg je krajem 2017. godine potpisala Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika s gradonačelnikom Duyuna u Kini, a koju su inicirali Zhaoyan Zheng (direktor firme JMP action sport iz Kine), i njegov prijatelj, nogometni trener Zoran Ivančić (direktor firme Niko trade d.o.o. iz Hrvatske). U međuvremenu je i Zhaoyan Zheng nekoliko puta bio u Varaždinu, kao i stotinjak mladih koji su u Varaždinu učili igrati nogomet.

U zahvali koja je poslana iz Varaždina ističe se kako je donacija dokaz velikog prijateljstva između Varaždina i partnera iz Kine te da se svi se nadamo novim skorim susretima.