29. ožujak 2020. | Autor: ddretar

Šetnja da, ali bez okupljanja i kontakta

Stožer Civilne zaštite Grada Varaždina nakon brojnih upita upućuje priopćenje vezano za ponašanje građana i izlazak van domova.

Gradski stožer CZ-a postupa po uputama Nacionalnog stožera CZ koji je zabranio kretanje izvan mjesta prebivališta, osim iz posebnih razloga za što se izdaju propusnice. Toga su se dužni pridržavati svi građani jer je riječ o izvanrednim okolnostima. Zato se preporučuje svima da ostanu doma.

Međutim, Gradski stožer nije i ne zabranjuje šetnju prirodom. U Varaždinu ima dovoljno prostora za sigurnu šetnju. Građani se upućuje da se ne šeću u skupinama i  ne zadržavaju na jednome mjestu jer to onda nije šetnja već okupljanje koje je zabranjeno. Uz strogo pridržavanje razmaka između osoba od 2 metra građani se mogu prošetati šetnicama poput onih na Dravi, Dravskoj park šumi, uz Plitvicu, Prema Areni, od Arene prema Aquacityiju, Biškupec do Črnca i drugih mjesta na kojima je moguće zadovoljiti stroge uvjete zaštite od prijenosa koronavirusa među građanima.

Ta će mjesta pojačano nadzirati ophodnje Civilne zaštite i upozoravati građane na pravila u cilju zaštite njihova zdravlja.