10. travanj 2020. | Autor: ddretar

Za propusnice se čeka potvrda nacionalnog stožera CZ-a

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina zajedno sa koordinacijom stožera  gradova Novi Marof i Varaždinske toplice i četrnaest općina moli građane za strpljenje vezano uz početak primjene sporazuma koji će omogućiti kretanje bez propusnica na tom području.

Iako je bilo planirano da će potpisani sporazum stupiti na snagu danas, 10. travnja u ponoć , zbog novonastalih okolnosti očekuje se potvrda sporazuma od strane nacionalnog stožera Civilne zaštite.  O primjeni sporazuma javnost će biti obaviještena odmah po primitku potvrde iz stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite - uređivanju međusobnih odnosa u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka kao mjere za sprječavanje širenja koronovirusne bolesti COVID-19 donesen je temeljem Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. U odluci nije navedeno da će biti potrebna potvrda nacionalnog stožera. Međutim, u večernjim satima došlo je do dopune i drugačijeg tumačenja navedene odluke nacionalnog stožera te u skladu s tim čekanja početka primjene.