21. ožujak 2020.

Potpuna zabrana okupljanja

Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar, u skladu s odlukama nacionalnog stožera, u subotu 21. ožujka 2020. godine u 18 sati uputio je priopćenje

slijedećeg sadržaja:

Pozivamo građane Varaždina na potpunu ozbiljnost i discipliniranost u provođenju mjera zaštite od zaraze. S obzirom na nagli porast broja oboljelih od koronavirusa nacionalni stožer Civilne zaštite uveo je nove restrikcije. Zabranjeno okupljanje na svim javnim površinama, ulicama, trgovima, šetnicama. Od danas je građanima zabranjeno kretanje u javnosti u grupama više od dvoje, a oni također moraju biti na dovoljnom razmaku. Svi građani moraju promijeniti ponašanje i način na koji živimo. Jedini savjet koji vam sada upućujemo je: Ostanite doma! Situacija je vrlo ozbiljna i molimo da preporuke stožera, naredbe koje mi dajemo iz sata u sat, iz dana u dan – poštujete.

Za one koji ne poštuju upute provodit će se restriktivne mjere. Na ulicama Varaždina vidjet ćete uz policijske i ophodnje vatrogasaca te civilne zaštite. Ukoliko vas oni upozore na vaše ponašanje, molimo da ih slušate.

Zabrana okupljanja također se odnosi i na mjesta u prirodi, u rekreacijskim centrima, na šetnicama uz jezera i rijeke, a naročito u planinama, kod planinarskih domova te na planinarskim stazama gdje se građani mogu naći u izravnom kontaktu s drugim osobama.

Poštujte naloge i izbjegnite zarazu, odnosno moguće kazne: Ostanite doma!

 

Zlatan Avar,
načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina

 

Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javim mjestima