22. travanj 2020. | Autor: dretar

Grad Varaždin drži ritam života

Unatoč strogom pridržavanju mjera sprečavanja zaraze koronavirusom, Grad Varaždin uspijeva zadržati visoku dinamiku ostvarivanja zacrtanih ciljeva na području uređenja komunalne infrastrukture, obrazovnih projekata i projekata uređenja grada. 

U srijedu se gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok sa svojim zamjenicima Sandrom Malenicom i Zlatanom Avarom osobno uvjerio kako napreduju radovi na nekoliko lokacija u gradu.

Ovaj tjedan počeli su radovi na izmjeni komunalne infrastrukture i obnove kolnika u Bosanskoj ulici vrijedni 1,8 milijuna kuna. U punom jeku su i radovi na uređenju okoliša i zgrade novog dječjeg vrtića u Donjem Kućanu. Za predstojeću sezonu priprema se i kupalište Aquacity, djelatnici restorana uređuju zelene površine i sanitarne objekte, a plaža je dodatno proširena i očekuje se dodjeljivanje Plave zastave.

Gradonačelnik Ivan Čehok pun je optimizma u vraćanju uobičajenog života u grad Varaždin: Svi se nadamo dobroj epidemiološkoj situaciji koja će omogućiti postepeno popuštanje mjera kojima se uspješno spriječilo širenje zaraze. U Varaždinu smo našli način kako zaustaviti širenje virusa, a istovremeno nastaviti s radovima na važnim projektima.