05. studeni 2019.

Koordinacija mjesnih odbora

Predstavnici šesnaest mjesnih odbora koji djeluju na području Grada Varaždina danas su u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom dr.sc. Ivanom Čehokom i njegovom zamjenicom Sandrom Malenicom raspravljali o prijedlogu plana proračuna Grada Varaždina za 2020. godinu te su upoznati s planiranim projektima i mogućnostima njihove realizacije. 

Od većih projekata gradonačelnik je najavio nastavak projekta aglomeracije i uređenje infrastrukture na područjima obuhvaćenima aglomeracijom te rješavanja problema s balama. Nadalje, planira se realizacija projekta uređenja Plitvice (šetnica), od gradskih projekata izgradnja nekoliko rotora na najfrekventnijim prometnicama, rješavanje problema kućanske rampe pretvaranjem pothodnika u podvožnjak, izgradnja podzemnih spremnika uz veća stambena naselja, popuna svih dječjih igrališta igralima, daljnje uređenje osnovnih škola i dječjih vrtića na području grada, sportskih terena i zelenih površina, realizacija optičkih priključaka te nabava nove opreme za vatrogasce. I dalje planiran cijeli niz programa iz područja obrazovanja, socijalne skrbi i kulture, nastavlja se s programima za djecu prigradskih mjesnih odbora te se i dalje namjeravaju organizirati radionice i kampovi za djecu.

S obzirom na veliki broj planiranih projekata, apelirao je da se tijekom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću i upoznavanja s prijedlogom Proračuna Grada Varaždina za 2020. i projekcija za 2021. i 2022. godinu, dostave mišljenja, primjedbe i prijedlozi.