18. rujan 2018.

Konj s hvataljkama varaždinskim gimnastičarima

Gradonačelnik Ivan Čehok i službeno je predao gimnastičku spravu „konj s hvataljkama“ Gimnastičkom klubu „Vindija“.

Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada te Gradska tržnica Varaždin sponzorirali su kupnju gimnastičke sprave obzirom da je postojeći konj s hvataljkama dotrajao i ne odgovara gimnastičkim standardima. Radi se o „konju“ za potrebe trenažnih procesa članova Gimnastičkog kluba čiji članovi nižu brojne uspjehe na svjetskim i europskim natjecanjima.

- Gimnastičari su se i ove godine javili s idejom da pomognemo kupnju konja s hvataljkama s obzirom na to da imaju dva vrhunska gimnastičara koji nisu imali sprave na kojima bi mogli kvalitetno vježbati. Upravo zato je Grad odlučio pomoći pri kupnji s iznosom od 20 tisuća kuna. Tako radimo i s ostalim klubovima jer na nama je da stvorimo dobre temelje za razvoj omladinskog dijela sporta u kojem, bilo preko školskih sportskih udruga, bilo preko klubova, djeca od najranije dobi mogu trenirati. Mi ih pratimo i vidimo kako se postižu vrhunski rezultati. Tada se ponovno uključujemo i pomažemo s nabavom opreme te zatvaramo krug. Gradu je uvijek veliko zadovoljstvo kad može pomoći ovakve kvalitetne sportaše i sportove koji su bazični i vrlo važni za sportski razvoj – istaknuo je gradonačelnik u dvorani GK Vindija.

Najbolji dokaz sustavnog i kvalitetnog rada u Gimnastičkom klubu, čiji je glavni trener Emil Šanjek, rezultati su članova kluba, Matea Žugeca i Vinka Kirinića, koji su se ove godine na svjetskim i europskim natjecanjima plasirali u sam vrh.