09. listopad 2023. | Autor: Maja Hrešć

Konferencija „Ceste Sjevera – Mreža brzih cesta“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u ponedjeljak su prisustvovali konferenciji Ceste Sjevera na temu Mreža brzih cesta koja se održala u Hotelu Turist.

Uz izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, konferenciji su nazočili i saborski zastupnici Barbara Antolić Vupora, Damir Habijan, Predrag Štromar, kao saborski zastupnici i gradonačelnici gradova Siniša Jenkač, Zoran Gregurović i Mišel Jakšić, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu pri Hrvatskim vodama dr. sc. Milan Rezo, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, načelnici s područja navedenih županija, ravnatelji županijskih uprava za ceste i brojni stručnjaci u ovom području.

Na konferenciji je održano i nekoliko panel rasprava na kojima se govorilo o kapitalnim županijskim potrebama i strateškim interesima hrvatskog Sjevera, o ulozi cesta i značaju zaobilaznica za razvoj i život županijskih središta te o iskustvima i potrebama u provedbi kapitalnih projekata i redovitom održavanju te utjecaju cesta na razvoj turizma. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj tako je bio sudionik na panelu „Uloga cesta i značaj zaobilaznica za razvoj i život županijskih središta te prevladavanje kritičnih točaka“ gdje je istaknuo sve projekte koji se provode i u planu su na području Grada Varaždina te pohvalio odličnu suradnju s Hrvatskim cestama.

Konferencija „Ceste Sjevera – Mreža brzih cesta“ se održala u organizaciji Fine'sa Grupe, u suradnji s Varaždinskom županijom, Hrvatskim cestama i PZC-om d.d.