03. veljača 2023. | Autor: dd

Koncert zahvalnosti Gradu Varaždinu

Mladi zagrebački klavirist Roland Grlica u četvrtak 2. veljače 2023 na večer, u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održao je solistički Koncert zahvalnosti Gradu Varaždinu.

Koncert, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj,  organizirao je Zoran Andročec, direktor poslovnog udruženja Ingra-Det, najstarijeg udruženja hrvatskih industrijskih poduzeća u EU, koje okuplja najpoznatije hrvatske izvoznike u Njemačku. Uoči koncerta je izjavio: Koncert smo odlučili organizirati kao znak zahvalnosti Gradu Varaždinu na podršci u obnovi kulturnog dobra, rodne kuće svjetskog pijanista, akademika Jurice Muraia. Veselilo bi me kad bi sustavnim radom i suradnjom svaka kuća u Gajevoj ulici i u užem centru našla svoju novu svrhu i bila baza za smještaj strateškog kadra  Grada Varaždina i sjevernih županija.

U ponedjeljak 6. veljače u 11 sati u obnovljenoj kući on će zajedno s gradonačelnikom i svim predstavnicima organizacija koje su sudjelovale u procesu obnove održati konferenciju za novinare na kojoj će obnova kuće uz Trg bana Jelačića biti predstavljena kao jedan od uspješnih primjera obnove pročelja i krovišta zgrada koje već godinama sufinancira Grad Varaždin.

Jedan od najtalentiranijih mladih zagrebačkih klavirista Roland Grlica, dobitnik brojnih nagrada, za varaždinsku je publiku odsvirao djela Bacha i Chopina.