17. rujan 2015.

Koncert za pse anđele

PSI image DSCN0638.JPG

U prepunom dvorištu Rajskog vrta u muzeju anđela u Varaždinu, uz izložbu slika Roberta Orlića „Psi anđeli“, održan je jučer koncert za pse u organizaciji Muzeja anđela, Centra za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, Varaždinske televizije i Udruge SPAS iz Varaždina.
„Ovo su trenuci u kojima je posebno lijepo biti gradonačelnik Grada Varaždina, Grada koji nas uvijek iznenadi nečim novim, pa tako i vi organizacijom ovog koncerta za pse, spojili ste naizgled nespojivo, spojili ste anđele, pse i glazbu. Psi su naši pomagači od pamtivijeka, naši anđeli čuvari i anđeli pomagači, a kroz centar za rehabilitaciju pomažu našim sugrađanima da lakše savladavaju sve svoje teškoće, da se lakše integriraju u normalan život. Anđeli, psi i glazba, u gradu gdje anđeli spavaju, u gradu glazbe nekoliko dana prije 45. Varaždinskih baroknih večeri. Teško možete zamisliti nešto ljepše, nešto kreativnije i ja vam se svima od srca zahvaljujem na ovoj inicijativi.“- istaknuo je gradonačelnik prilikom pozdravnog govora.
Uz gradonačelnika, na koncertu za pse bila je  i Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, koja i sama ima psa iz centra Silver na socijalizaciji, te je naglasila kako je potrebno ljude što više informirati da bi shvatili važnost ovakvog načina pomoći onima kojima je ona najpotrebnija.

Prisutne su pozdravili i Željko Prstec, kao domaćin ovog eventa, Marijan Alfonso Sesar,  ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver,  Martin  Dvorski - dopredsjednik Udruge SPAS, te kao posebne gošće Sanja Doležal,  voditeljica i pjevačica i Rujana Jeger, spisateljica.