25. siječanj 2016. | Autor: [email protected]

Kako poslovati s Kanadom

U četvrtak, 28. siječnja 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, gradonačelnik Goran Habuš i župan Predrag Štromar zajedno će primiti Nj.E. g. Daniela Maksymiuka, veleposlanika Kanade u RH. Kako se očekuje, bit će riječi između ostalog o mogućnostima razvoja bolje poslovne suradnje između hrvatskih, odnosno varaždinskih i kanadskih gospodarstvenika.

Naime, nakon prijema od 10 – 12 sati u Multimedijskoj dvorani Palače Herzer na Franjevačkom trgu bit će održan seminar  o Sporazumu o slobodnoj trgovini između Europe i Kanade. Pregovori sporazuma CETA su okončani krajem 2014. godine. Ovaj povijesni sporazum sklopljen između Kanade i EU se smatra najvažnijom trgovinskom inicijativom između Kanade i država Europske unije.

Svrha seminara je podizanje svijesti o novim poslovnim mogućnostima u Kanadi za hrvatske tvrtke te kako pripremiti tvrtke da najbolje iskoriste te mogućnostima po stupanju na snagu sporazuma. Organizatori seminara su Kanadsko Veleposlanstvo u Hrvatskoj, Kanadsko-hrvatske gospodarske mreže (CCBN), Superna d.o.o., Tehnološki Park Varaždin, Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Nakon prijema, u 9:20 sati gradonačelnik, župan i veleposlanik bit će zamoljeni zainteresiranim novinarima dati kraće izjave o sadržaju razgovora, a snimateljima i fotografima će biti omogućeno snimanje pet minuta ranije.