15. prosinac 2021. | Autor: ddretar

Jubilarni 10. Međunarodni memorijalni turnir u rukometu za dječake „Krešimir Petanjek“

Udruga rukometnih veterana Varaždin će 27. i 28. prosinca ove godine u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin – Areni na Dravi  organizirati jubilarni, 10. Međunarodni rukometni turnir u rukometu za dječake „Krešimir Petanjek“ .

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, organizatori će ponovo okupiti ponajboljih šesnaest rukometnih ekipa dječaka  u kategorijama dječaka rođenih 2008. i mlađih te dječaka rođenih 2010. i mlađih. Nastupit će ekipe iz Zagreba, Bjelovara, Virovitice, Vidovca, Velike Gorice, Koprivnice, Mikanovaca, Ivanca, Sesveta, Čakovca, Novog Marofa, Karlovca, Valpova, Slatine, Ormoža iz Slovenije i Varaždina. Utakmice u kategoriji U-11 igrat će se u ponedjeljak 27. prosinca, a utakmice u kategoriji U-13 u utorak 28. prosinca. Utakmice će počinjati u 9 sati, svečana otvorenja turnira u 12 sati dok su finala po kategorijama u 18 sati.

Pokrovitelj turnira je Grad Varaždina, supokrovitelj je Varaždinska županija, a turnir pomažu brojni sponzori. Turnir se organizira u znak sjećanja na Krešimira Petanjeka, velikog rukometnog zanesenjaka u Varaždinu i Hrvatskoj koji je cijeli život posvetio rukometu i odgajanju mladih sportaša, rukometaša.

Turnir  je jedan od najmasovnijih i najbolje organiziranih rukometnih turnira za kategoriju dječaka na kojem stasaju novi velikani sporta u kojem Hrvatska ima sjajne rezultate. Turnir će biti organiziran u skladu sa svim aktualnim, propisanim epidemiološkim mjerama. Više informacija potražite na www.urvvz.hr