11. listopad 2023. | Autor: dd

Javni poziv za podnošenje prijedloga za javna priznanja

Grad Varaždin je na svojim službenim mrežnim stranicama objavio Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Varaždina.

https://varazdin.hr/javna-priznanja-grada-varazdina/

 

Na poveznici su objavljene Odluka i Pravilnik o izgledu javnih priznanja, objašnjen je postupak dostave prijedloga te objavljeni svi potrebni obrasci i detalji dostave prijedloga.

Uz to što je ograničen broj dobitnika javnih priznanja, ove godine uvedena je  on-line dostava prijedloga. Uz ispunjene on-line obrasce potpisane od strane predlagatelja i kandidata za dodjelu javnih priznanja,  potrebno je dostaviti i Očitovanje o prihvaćanju kandidature.

 

Kako je navedeno u javnom pozivu, Grad Varaždin će dodijeliti slijedeća javna priznanja: Počasni građanin Grada Varaždina ( jedna povelja ), Nagrada za životno djelo ( najviše dvije nagrade ), Medalja Grada Varaždina ( najviše tri medalje ) i Plaketa Grada Varaždina ( najviše pet plaketa ) .

 

Rok za podnošenje prijedloga je do 31. listopada 2023. godine. O prijedlozima će raspravljati Odbor za dodjelu javnih priznanja, a odluku o dobitnicima će donijeti Gradsko vijeće Grada Varaždina. Javna priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina povodom blagdana Svetog Nikole – Dana Grada Varaždina.

 

Pozivaju se svi građani te udruge građana, ustanove, trgovačka društva, strukovne komore, vjerske zajednice te druge fizičke i pravne osobe da na vrijeme dostave prijedloge.

Pozivamo medije da objavom ove informacije potaknu širu zajednicu na predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja.