23. srpanj 2024. | Autor: Maja Hrešć

Javni poziv za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja građevine edukacijsko-sportskog centra „Beli kipi“

Grad Varaždin u suradnji s Razvojnom Agencijom Sjever – DAN i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, u okviru EU projekta „LIFEBAUHAUSINGEurope“ provodi proces revitalizacije prostora Beli Kipi na obali rijeke Drave te je objavio Javni poziv za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja građevina edukacijsko-sportskog centra „Beli kipi“.

Pravo sudjelovanja imaju sve stručne fizičke ili pravne osobe bez obzira na mjesto sjedišta/prebivališta. Uvjet je da je najmanje jedan od autora pojedinog natječajnog rada ovlašteni arhitekt upisan u imenik ovlaštenih arhitekata, a potiče se sudjelovanje mladih do 40 godina starosti. Cilj je pružiti podršku mladim arhitektima te im omogućiti priliku da istaknu svoje ideje i vještine jer često donose svježu perspektivu i inovativna rješenja koja su ključna za održivi razvoj i konkurentnost u današnjoj arhitektonskoj praksi. Podrška mladima kroz ovakve inicijative ne samo da jača njihovu poziciju na tržištu rada, nego također doprinosi društvenom i ekonomskom napretku zajednice u cjelini.

Nagradni fond iznosi ukupno 5.000,00 EUR bez PDV-a i to 1. nagrada 3.000,00 EUR, 2. nagrada 1.500,00 EUR i 3. nagrada 500,00 EUR. Za ocjenu radova imenovan je Ocjenjivački sud.

Klimatske promjene i zelena tranzicija globalni su izazovi koji zahtijevaju djelovanje na lokalnoj razini. Novi europski Bauhaus (NEB) promovira pristup temeljen na mjestu i podržava inicijative malog opsega pojedinaca, susjedstava i zajednica.

Javni poziv sa svim detaljima prijave je objavljen na mrežnoj stranici Grada Varaždina na poveznici https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-izradu-idejnog-arhitektonskog-rjesenja-gradevine-edukacijsko-sportskog-centra-beli-kipi-11347/.

Rok za predaju dokumentacije je zaključno do 25. rujna 2024. godine do 12:00 sati.

Više o projektu:

https://varazdin.hr/lifebauhausing-europe/