02. listopad 2019.

Javni kolegij gradonačelnika

Na današnjem javnom kolegiju gradonačelnika javnost je upoznata s nekim novim projektima u koje Grad kreće u narednom razdoblju.

Gradonačelnik Ivan Čehok uvodno je istaknuo kako je za poduzetnički fond Grada Varaždina ove godine pristigao rekordan broj prijava.

„Gospodarstvo je žilavo i ono i jača i raste. 2016 godine je bilo 16 zahtjeva, a ove godine čak 370 zahtjeva. Nastojati ćemo osigurati dodatna sredstava u Proračunu budući da je u ovom trenutku osigurano 1,6 milijuna kuna, a svakako ćemo pokušat rebalansom podići taj iznos na 2 milijuna kuna“ rekao je gradonačelnik te dodao kako i dalje idu i potpore poljoprivrednim proizvođačima i OPG-ovima.

Gradonačelnik je najavio i skorašnji početak radova na Varaždinskoj kući i pročelju Sinagoge, ali i radove na uređenju plaže Motičnjak. Raspisan je i natječaj za stipendije i prijevoz u školskoj godini 2019/2020, s time da je ovogodišnji novitet da se sva dokumentacija rješava online što će uvelike olakšati prijave i učenicima i studentima.  

Na internetskim stranicama Grada Varaždina objavljen je javni natječaj za Javna priznanja Grada Varaždina, a javnost se poziva da se uključi davanjem obrazloženih prijedloga za nagrade Grada.

Natječaj