24. svibanj 2012.

JAGODE ZA MALE OLIMPIJCE

li olimpijci image mali olimpijci

24.05.2012 - Varaždinska Gradska vijećnica danas je ugostila zlatne olimpijce. Okićene svojim medaljama, pobjednike Olimpijade dječjih vrtića, njih 20, primio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Mališanima iz dječjih vrtića „Bajka“,“Čira –čara“ i DV Varaždin – Koprivnička i Aleja, ali i njihovim tetama i jednom stričeku, čestitao je na uspjehu i počastio ih - sočnim jagodama.

- U mojem mandatu ovo je treći puta da djeca dolaze u Vijećnicu i to je uvijek poseban doživljaj zbog rasterećenosti i dobrih vibracija. Drago mi je da su s nama djeca koja su osvojila nagrade u raznim disciplinama a posebno mi je drago što na taj način navikavamo djecu da sudjeluju na takvim natjecanjima. Opravdali smo takonaša nastojanja da razvijamo varaždinski sport na način da ga baziramo na ulaganjima u amaterizam do 18. godine – rekao je gradonačelnik Habuš, čestitavši Zajednici sportskih udruga grada Varaždina na odličnoj organizaciji.
- Hrvatski olimpijski odbor prepoznao je značaj ovog projekta koji je započeo 2000. godine i proširio ga na cijelu Hrvatsku pa je tako on postao zapravo dječji sportski pokret koji je krenuo iz Varaždina. Ove godine bilo je prijavljeno 16 vrtića i preko 400 djeca, a imali smo i 110 gostiju iz Slovenije. – rekao je tajnik Zajednice Drago Posavec.
Inače, Dječja olimpijada bila je dio aktivnosti EU projekta "City volunteers", na kojem zajednički surađuju Grad Maribor, Zavod "Antona Martina Slomška", Slovenska filantropija, Univerza Maribor, a s hrvatske strane Grad Varaždin, Udruga "Franjo Košćec"Varaždin i Autonomni centar Čakovec . Cilj mu je razvijanje prekogranične suradnje, jačanje mreže volonterskih organizacija na području slovenske i hrvatske prekogranične regije, razmjena iskustva i znanja među partnerima, širenje i promoviranje aktivnosti projekta, utjecanje na porast broja volontera, njihova edukacija i poboljšanje zakonodavstva vezano za volonterizam.