23. kolovoz 2012.

JADRANKO GJEREK IZLAŽE U VIJEĆNICI

jadranko gjerek image gjerek

23.08.2012. - Do 30. rujna Varaždin ima još jedan izložbeni prostor – gradsku Vijećnicu. Svoje radove u njenom predvorju izlaže jedini varaždinski lončar Jadranko Gjerek. Odabir radova potpisuju Mirjana Dučakijević i Elizabeta Igrec iz Gradskog muzeja Varaždin, a mogu se besplatno razgledati svakoga dana od 7 do 22 sata ( za vrijeme trajanja Špancirfesta Vijećnica će biti otvorena i vikendom ).
„ Ova je izložba još jedna od akcija u sklopu našeg projekta „Centar živi“ u sklopu koje nastojimo vratiti živost u centar Varaždina. I ovo je doprinos tome – Varaždincima i gostima Varaždina otvorili smo vrata Vijećnice, a odabir Jadranka Gjereka ima mnogo argumenata – jedan je od prvih sudionika Špancirfesta i umjetnički raste zajedno s njim, jedini je lončar u gradu i jedan od rijetkih u Varaždinskoj županiji pa mu ovom izložbom želimo odati priznanje za trud i upornost u njegovom djelovanju.“ – rekla je na predstavljanju Gjerekovih radova Natalija Martinčević, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.
„ Jadranko i je i nije klasični lončar: on  klasičnu, zadanu formu u lončarstvu, obogaćuje svojom maštom i umjetničkim izričajem i stoga mi je iznimno drago da je dobio priliku izložiti svoje radove i na ovaj način i u ovom prostoru.“ – rekao je ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Miran Bojanić Morandini.
„ Zahvaljujem na prilici da izlažem u Gradskoj vijećnici. Za sada sam jedini u Varaždinu, no na VII. osnovnoj školi oformila se lončarska grupa pa vjerujem da će se i netko od njih trajno „inficirati“ glinom i njenim oblikovanjem“ – rekao je autor radova Jadranko Gjerek.