11. prosinac 2018. | Autor: ddretar

Jačanje sportske suradnje s Kinom

Grad Varaždin u utorak je posjetilo šesteročlano izaslanstvo predstavnika pokrajine Guanshanhu  i Grada Guiyang  iz Kine. 

Na prijemu i radnom sastanku u Gradskoj vijećnici zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i Wang Xiaohui, predstavnik lokalne vlade pokrajine Guanshanhu potpisali su Memorandum  o razvijanju suradnje škola nogometa između Grada Varaždina i te kineske pokrajine.

Navedenu suradnju inicirali su predstavnici agencije JMP Action sports   Zhaoyan Zhang i Zoran Ivančić koji su već ovog ljeta vrlo uspješno organizirali gostovanje nekoliko ekipa mladih nogometaša iz Kine u Varaždinu. Kako je naglašeno tijekom razgovora u Gradskoj vijećnici, obje će strane nastojati još više ojačati suradnju na području obrazovanja i sporta, posebno nogometa mlađih uzrasnih kategorija igrača.

Tijekom boravka u Varaždinu, kinesko izaslanstvo posjetilo je i Stadion Sloboda gdje se susrelo s Denisom Mladenovićem, članom Gradskog vijeća i predstavnikom Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Najavljeno je kako će u srpnju slijedeće godine stotinjak mladih kineskih nogometaša pohađati školu nogometa u Varaždinu. Također je predloženo da se formira i svojevrsna učenička nogometna reprezentacija Varaždina koja bi boravila na uzvratnom posjetu u Kini.

Tijekom boravka u Hrvatskoj, izaslanstvo iz Kine posjetiti će Prvu privatnu Gimnaziju u Varaždinu, školu u Ljubešćici te škole u Međimurju.