12. rujan 2024. | Autor: Maja Hrešć

Izvučeni parovi za susret Prve skupine Davis Cupa u Varaždinu

U HNK u Varaždinu u četvrtak se održalo izvlačenje parova za susret Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Litve koji će se igrati u petak 13. rujna i subotu 14. rujna u dvorani Arena.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je uz predsjednicu Hrvatskog teniskog saveza Nikolinu Babić izrazio dobrodošlicu reprezentacijama Hrvatske i Litve. Svečanosti je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika te saborski zastupnik Miroslav Marković.

„Drago mi je što smo ponovo domaćini Davis Cup meča. Varaždin i tenis dijele posebnu ljubav. Slobodan sam reći da je Varaždin postao stalna stanica hrvatske Davis Cup reprezentacije jer smo već ugostili reprezentacije Ekvadora, Kazahhstana i Belgije, a sada i Litve. Sve to povećava interes mladih za tenis. Interes je tako velik da smo odlučili napraviti i novu dvoranu za treniranje mladih i brojne tenis rekreativce. Naša dvorana Arena pruža idealne uvjete pa se nadam da ćemo ponovo navijati i uživati u vrhunskoj igri. Nadam se da će gosti iz Litve biti očarani našim gostoprimstvom i ljepotom grada te da će u fer igri pobijediti bolji sastav.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj te ujedno najavio da izgradnja nove tenis dvorane u Varaždinu započinje već idući tjedan.

Aktualna juniorska svjetska prvakinja u sedmoboju, Varaždinka Jana Koščak, u ždrijebu je izvukla lopticu s imenom litvanskog tenisača, čime je određen cijeli raspored igranja. Prvog dana susreta, u petak 13. rujna, program će početi u 17 sati i na rasporedu su dva pojedinačna meča (Borna Gojo protiv Viliusa Gaubasa te Duje Ajduković protiv Edasa Butvilasa), a drugog dana, u subotu, prvo će na igralište parovi (u 14 sati Mate Pavić i Mili Poljičak protiv Ričardasa Berankisa i Pijusa Vaitiekunasa), a onda slijede dva pojedinačna meča (Duje Ajduković i Vilius Gaubas te Borna Gojo i Edas Butvilas).

U varaždinskoj Areni pripremaju se zadnji detalji kako bi Davis Cup meč između reprezentacija Hrvatske i Litve protekao u najboljem redu i kako bi sve funkcioniralo savršeno, kao što je bio slučaj u svim dosadašnjim organizacijama teniskih susreta u Areni. Zbog velikog interesa za meč Organizacijski odbor upućuje posebnu obavijest za gledatelje.

Organizacijski odbor susreta Davis Cupa Hrvatska - Litva, koji će se održati 13. i 14. rujna u Areni Varaždin, obavještava gledatelje da će se dvorana otvoriti sat vremena prije početka prvog meča, odnosno u 16 sati u petak te u 13 sati u subotu. Blagajna dvorane će se otvoriti također sat vremena prije prvog meča - stoji u obavijesti Organizacijskog odbora. Također, iz Organizacijskog odbora mole gledatelje da svoj dolazak organiziraju prema najavljenoj satnici kako bi se izbjegao dolazak u posljednjim trenucima što onda stvara nepotrebne gužve. 

Ulaz za VIP goste će biti iz Međimurske ulice (kroz šumu Jelačićku), a korištenje parkiranja je moguće ispred dvorane, u ulici Šetalište Franje Tuđmana, te u Ulici Ivana Severa ispred tvrtki Uniontex i Matrex.

Prije samog izvlačenja parova igrači, članovi reprezentacija, na opušten i zabavan način uveli su nas u službeni dio ceremonije, natjecanjem u pripremanju muffina koji su morali biti veličine teniske loptice.