11. svibanj 2020. | Autor: ddretar

Izvođač ispravno izabran - radovi na V. Osnovnoj mogu početi

Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila sve žalbe u postupku odabira ponude za energetsku obnovu V. Osnovne škole, silom zakona ugovorni je odnos nastupio danom objave odluke Državne komisije. 

To znači da će odabrani izvođač odmah po postupku uvođenja u posao započeti s obnovom V. Osnovne škole. Radovi uključuju energetsku obnovu škole kao i rekonstrukciju električnih instalacija.

 

Gradonačelnik Čehok je izrazio zadovoljstvo i pohvalio sve koji su provodili natječaj jer je Državna komisija u iscrpnom obrazloženju potvrdila kako je grad ispravno postupio u natječaju i odabiru izvođača: „Najvažnije je da započnemo s radovima što prije kako bismo mogli iskoristiti ovo vrijeme kada nema nastave. Veseli nas i činjenica da smo na natječaju dobili nižu cijenu od procijenjene i planirane u proračunu. Peta osnovna zaslužuje jednake uvjete kao i ostale škole. Učinit ćemo sve da se radovi okončaju u roku. Uskoro će se znati i odabrani izvođač za II. Osnovnu školu, i nju ćemo obnoviti i tako ćemo biti jedini grad u Hrvatskoj u kojem će sve škole ne samo biti u jednoj smjeni nego biti primjereno obnovljene.

 

U postupku javne nabave odabran je najpovoljniji ponuđač ZAJEDNICA PONUDITELJA SVITING d.o.o., B3 d.o.o. i INSTALOMONT TERMOCENTAR d.o.o. Cijena ekonomski najpovoljnije ponude iznosi 8.782.384,30 kn bez PDV-a. Početak radova očekuje se po obostranom potpisu ugovora i uvođenju u posao, a maksimalni rok završetka izvođenja radova je 180 dana od dana uvođenja u posao.