15. prosinac 2021.

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Litve Nj.E. gospođa Jūratè Raguckienè u službenom posjetu Gradu Varaždinu

U službenom posjetu Gradu Varaždinu danas 15. prosinca 2021. godine boravi  izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Litve Nj.E. gospođa Jūratè Raguckienè.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u ime Gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja održao je prijem za Veleposlanicu u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina Vesnom Halugom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijelom Vusić. Na prijemu je naglasak bio na suradnji na području kulture budući da Grad Varaždin i Republika Litva već godinama surađuju najviše na tom području.

Nakon prijema u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina Veleposlanica Republike Litve Nj.E. gospođa Jūratè Raguckienè i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković otvorili su u Galeriji umjetnina, palači Sermage izložbu pod nazivom „U harmoniji s ljepotom narodne umjetnosti Litve“. Izložba prikazuje linoreze, lončarstvo i ukrase od slame narodnih umjetnika Republike Litve. Ulaz na izložbu je slobodan, a izložba je otvorena do 5. siječnja 2022. godine.