13. srpanj 2015.

IZUZETNO ZANIMANJE PUBLIKE ZA VARAŽDINSKI AIRSHOW

ciav_14

13.07.2015. - Dvodnevna atraktivna manifestacija koja se održavala ovog vikenda privukla je na varaždinski aerodrom brojne ljubitelje zrakoplova i zračnih akrobacija, pa i organizatori iz Aerokluba Varaždin s punim pravom mogu biti zadovoljni što su nakon pet godina organizirali ovakvu međunarodnu priredbu, na radost sudionika, gostiju i brojne publike. Manifestacija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

- Želim čestitati Gradu Varaždinu i  Varaždinskoj županiji, a posebno Aeroklubu Varaždin, što su uspjeli pripremiti ovakav međunarodni airshow - istaknuo je brigadir Terzić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, te dodao kako posebno veseli što je i lokalna samouprava podržala organizatore, koji su u ovaj međunarodni projekt uključili i veliki broj mladih.

Da je riječ o vrhunskom airshowu, koji je oduševio Varaždince, ali i stanovnike cijele regije, na varaždinskom aerodromu naglasio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar.
- Drago mi je da je Aeroklub Varaždin uspio organizirati ovu manifestaciju, a s obzirom da je odaziv publike odličan, nadam se da ćemo ga uspjeti organizirati i idućih godina - istaknuo je Štromar i dodao da su osim publike, ovu manifestaciju prepoznali i sponzori i mediji.
Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš također nije krio zadovoljstvo zbog uspješno organiziranog aeromitinga.
- Drago mi je da smo nakon pet godina ponovno na varaždinskom aerodromu. Na tome posebno zahvaljujem Aeroklubu Varaždin, koji je organizirao CIAV 2015., ali i svim pokroviteljima - Predsjednici, MORH-u, te svim sponzorima koji su prepoznali i podržali aeromiting u Varaždinu - rekao je Habuš i dodao kako je ovo prilika da varaždinski aerodrom ponovo "oživi", budući da aeronautika u Varaždinu ima dugu i bogatu tradiciju te sposobne i stručne organizatore koji su pripremili vrhunski, međunarodni spektakl na varaždinskom nebu,
Mnogobrojni posjetitelji koji su u nedjelju došli na varaždinski aerodrom uživali su u čak dva nastupa hrvatskog pilotskog asa Branimira Ambrekovića te Petera Podlunšeka, europskog viceprvaka u akrobatskom letenju. Publiku je ponovo oduševio i nastup akrobatske grupe Baltičke pčele, čiji su asovi javljanjem iz aviona zahvalili publici i organizatorima na odličnom prijemu te izrazili želju da se ponovno vrate u Varaždin.
Nastup za pamćenje priredila je i akro grupa Krila Oluje, čiji su članovi varaždinsku publiku nagradili i nakon službenog dijela programa s još jednom akrobacijom, prije nego što su odletjeli za Zadar. Na varaždinskom nebu i danas je letio MIG-21, čiji je atraktivni prelet označio završetak službenog dijela aeromitinga.   
Organizacijom ovog međunarodnog mitinga Aeroklub Varaždin je na najbolji način obilježio 85. godišnjicu kluba te 85 godina od održavanja prvog aeromitinga u Varaždinu.
Glavni sponzor ovogodišnjeg CIAV-a je osiguravateljno društvo Croatia osiguranje, a tehničku provedbu manifestacije omogućili su, između ostalih - Diamond Aircraft Croatia, TD Varaždin Airport, Flight Academy i Fakultet prometnih znanosti - Sveučilišta u Zagrebu. 
- Hvala svima koji su nas podržali - sudionicima,  pokroviteljima, sponzorima i publici - poručio je Josip Novak, predsjednik Aerokluba Varaždin, i tom prilikom istaknuo kako se nada da će i slijedeće godine na varaždinskom aerodromu biti organiziran ovakav spektakl.