29. prosinac 2020. | Autor: Maja Hrešć

Izuzetna gesta hrvača Vindije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u utorak je u Gradskoj vijećnici uz pročelnika Upravnog odjela za sport i zdravstvenu zaštitu Dražena Cesara primio hrvače varaždinske Vindije koji su pobjedom u Sesvetskom Kraljevcu postali pobjednici Premijer hrvatske hrvačke lige za 2020. godinu.

Uz mlade hrvače i njihovog trenera Andriju Barića, prijemu je prisustvovao i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac.

Novčanu nagradu od 10 tisuća kuna koju je Grad Varaždin uručio Hrvačkom klubu Vindija za njihov uspjeh, igrači su odlučili donirati Hrvačkom klubu Petrinja čija je dvorana pretrpjela oštećenja u potresu.

Gradonačelnik je čestitao hrvačima Vindije na vrhunskom rezultatu: „Hrvački klub Vindija je vjerojatno najtrofejnija ekipa grada Varaždina. Mi smo ovaj uspjeh od njih i očekivali no to na mlade ljude uvijek stvara i dodatan pritisak. To su sjajni dečki, karakterno čvrsti, lijepo odgojeni, stoga ih taj pritisak nije ni na koji način omeo. Ovo je odlična ekipa, a hrvanje je varaždinski sport. Vidite i sami da, iako je riječ o snažnim mladim ljudima, oni imaju nježna srca pa su tako nagradu od 10 tisuća kuna koju im je Grad Varaždin uručio dodijelili svojim glavnim konkurentima u Petrinji kojima je dvorana stradala u potresu. Ovo je lijepa sportska priča i zajedno ćemo pomoći Hrvačkom klubu Petrinja čiji su prostori oštećeni.“