27. svibanj 2021. | Autor: ddretar

Izložbeni prostor Zbirka Malagorski otvoren za građane

Izložbeni prostor Zbirka Malagorski, koji se nalazi u bivšem prostoru knjižnice u zgradi varaždinskog kazališta od sutra će biti otvoren za posjete građana.

GradonaČelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok pozvao je sve građane da slobodno razgledaju vrijedne slike koje je godinama sakupljao varaždinski kolekcionar Vladimir Malagorski, a koje se sada nalaze u primjerenom prostoru. Gradonačelnik je objavio da će izložbeni prostor Zbirka Malagorski bit  otvoren svakog dana od 10 do13 sati te utorkom od 16 – 18 sati te je naglasio:  Zbog velikog zanimanja javnosti, ne samo kulturne i slikarske javnosti već i običnih građana, mi smo odlučili da se ova zbirka otvori. Naši građani imat će priliku i prije nego što se cijeli prostor rekonstruira vidjeti vrijedna djela. Tu neće biti većih rekonstrukcija, moramo samo oličiti i malo popraviti. Za zbirku u smislu eksponata brinut će muzej, a kazalište će brinuti o ovom prostoru. Na zadovoljstvo građana otvaramo ovaj prostor u kojem se nalaze vrlo vrijedna djela. – rekao je gradonačelnik Čehok najavivši da će izložbeni prostor biti u potpunosti uređen za šest mjeseci.

Kolekcionar Vladimir Malagorski napomenuo je da je sada izloženo tek tridesetak vrijednih umjetničkih djela dvanaestorice autora. U cijeloj zbirci Malagorski se nalazi 1500 djela 130 autora različitih stilova. Izložena djela pružaju tek mali uvid i presjek svih stilova i djela koja se u njoj nalaze.