11. siječanj 2024. | Autor: dd

Izletom i druženjem na Plitvičkim jezerima okončano ovogodišnje 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja

Završnim druženjem i odlaskom na izlet na Plitvička jezera, završilo je 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

I dok je brojne aktivnosti na sportskom kampu pohađalo 60-ak  djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola, u obilazak najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj otišlo je njih 40-ak.

 

Po dolasku u bajkovito okruženje Plitvičkih jezera, razgledali su Donja i Gornja jezera, vozili se elektrobrodom po Kozjaku, najvećem i najdubljem jezeru u sastavu Nacionalnog parka, ali i vlakom koji omogućuje prekrasan panoramski pogled na ovaj jedinstveni prirodni fenomen. Nakon povratka uslijedila je okrjepa uz pizzu u još jednom prekrasnom prirodnom okruženju kojeg nude Rastoke.

 

Mladim sportašima i njihovim trenerima društvo je radila Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

 

- Grad Varaždin redovito sudjeluje u financiranju ovakvih i sličnih sportskih projekata. Osim Zimskog sportskog višeboja, financiramo i ljetno izdanje ovog programa, ali i projekt Zdrav pokret i brojne druge. Svi su ti programi za sve sudionike besplatni, a na taj način želimo zahvaliti našim građanima, poreznim obveznicima, što putem poreznih davanja dio svojih primanja uplaćuju u gradski proračun – poručila je pročelnica Vusić.

 

Riječi zahvale svima uključenima u projekt uputila je i Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

 

- Za još jedno uspješno izdanje zimskog višeboja prije svih moram zahvaliti djevojčicama i dječacima, polaznicima sportskih aktivnosti, kao i njihovim roditeljima te trenerima i kineziolozima Maji Čop Andesilić, Emeriku Večeriću, Marku Črljencu, Valentinu Florjaniću, Marku Žgancu i trenericama Sportskog plesnog kluba „Valcer“ na trudu i angažmanu. Zahvaljujem i Gradu Varaždinu na kontinuiranoj potpori. Također, već sada najavljujem novo okupljanje i druženje na 5. Ljetnom sportskom višeboju – rekla je Sitar.