27. kolovoz 2014.

Izaslanstvo njemačkog Koblenza u Varaždinu

koblenz2

27.08.2014.- Gradonačelnik  Varaždina Goran Habuš primio je danas u Gradskoj vijećnici izaslanstvo partnerskog grada Koblenza, predvođeno gradonačelnikom  prof. dr. Joachimom Hofmann-Goettigom, koje je u četverodnevnom posjetu Varaždinu.
Već na prvom susretu dvojice gradonačelnika dogovorena je  kulturna i obrazovna suradnja, a Koblenz će, najavljeno je, svesrdno pomoći Varaždinu na projektima vezanim za njegovu kandidaturu za europsku prijestolnicu kulture 2020.
Gradonačelnik Koblenza boravit će u Varaždinu četri dana tijekom kojih će obaviti niz susreta i razgovora ali i naći vremena za obilazak Špancirfesta te druženje s članovima Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva.
Suradnja Varaždina i Koblenza započela je još tijekom Domovinskog rata kada je iz tog njemačkog grada  stizala humanitarna pomoć, a 2007. godine potpisana je i povelja o partnerstvu gradova. Zajedno s gradonačelnikom Koblenza u posjetu Varaždinu   boravi i Friedhelm Pieper, osvjedočeni prijatelj Varaždina, predsjednik Društva prijateljstva Koblenza i Varaždina te nekadašnji predsjednik tamošnje gospodarske komore.